Gestabiliseerd zand

Gestabiliseerd zand of stabilisé is zeer praktisch en functioneel. Het bestaat uit een vochtig mengsel van scherp zand en cement. De verhoudingen tussen deze twee elementen hangt af van de uitvoering. U kunt zich hierover bij ons informeren.

Gestabiliseerd zand kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is een geschikt recuperatiemateriaal wanneer er iets opgevuld moet worden. Daarnaast is het ook de ideale ondergrond voor het plaatsen van klinkers of kasseien. Bovendien functioneert het ook als stevige fundering en is het waterdoorlatend. Ideaal voor uw oprit of terras. Stabilisé kan u niet alleen buiten van dienst zijn, ook binnen heeft het zijn functie. Zo is het geschikt voor de plaatsing van binnenvloeren of als onderlaag bij parket.
Om de voegen tussen uw kasseien en klinkers te vullen, kunt u gebruik maken van onze voegmortel.

Stabilisé moet onmiddellijk verwerkt worden, anders verbrokkelt het. Indien nodig kan de verwerkbaarheid van gestabiliseerd zand met behulp van een vertrager verlengd worden met 4 tot 6 uur. Deze hulpstof wordt rechtstreeks via de beton centrale toegevoegd zodat een homogeen mengsel wordt verkregen. Dit laat u toe om langer met het materiaal te kunnen werken.

Volgende soorten gestabiliseerd zand kunt u bij RTS Zedelgem verkrijgen:

  • Gestabiliseerd zand met recuperatiemateriaal: geschikt voor opvulling
  • Gestabiliseerd zand met zeezand 0/2,5 verhouding: geschikt voor het plaatsen van betonklinkers op oprit of terras
  • Gestabiliseerd zand met rijnzand 0/5 verhouding: geschikt voor de plaatsing van binnenvloeren of als onderlaag bij parket
  • Gestabiliseerd zand op druksterkte: 2 MPa / 3MPa / 4MPa

Voor de juiste prijs bel +32 50 278 418 of mail.